Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zwemmers van DWS gehuldigd door burgemeester na terugkomst van Special Olympics

De sporters van DWS samen met burgemeester Sloots | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Maandagmiddag mochten acht zwemmers van DWS die mee hadden gedaan aan de Special Olympics, een sporttoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking, langskomen op het gemeentehuis waar ze gehuldigd werden door burgemeester Klaas Sloots. De sporters van DWS, een gehandicaptensportclub uit Stadskanaal, hadden in totaal zeven medailles in de wacht gesleept. Voor de gemeente Stadskanaal reden genoeg om daar nog een medaille aan toe te voegen.

Aan het eind van de middag komt de delegatie zwemmers het gemeentehuis binnen. Het geluid van klinkende medailles weerklinkt door de gangen onderweg naar een zaaltje naast de oude raadszaal. Na even wachten kwam de burgemeester de kamer binnen en schudde iedereen joviaal de hand. 

‘Fantastische prestatie’

Daarna was het tijd voor een praatje, Sloots kon niet vaak genoeg benoemen hoe trots hij op deze Knoalster sporters was. ‘Jullie hebben een fantastische prestatie geleverd’, aldus de burgemeester. 

De winnaars van DWS lieten vol trots hun medailles zien en vertelden over het afgelopen weekend. ‘’We zijn dik tevreden met alle prijzen’, vertelt Siewert Smid. 

‘Het is allemaal goed gegaan’, vult de nestor van DWS, Geert Koops, aan. ‘Ik zwem al 53 jaar, al vanaf het begin van DWS.’ Hij was bij de Special Olympics in Enschede de oudste deelnemer. ‘En dat terwijl je er nog uitziet als een jonge kerel’, reageert Sloots met een knipoog.

Geert Koops (R) laat wat foto’s van het weekend zien aan de burgemeester | © Hielke Bosch/RTV1

Een extra medaille

En toen was het grote moment daar; de burgemeester hing bij iedereen nog een extra medaille om, namens de gemeente Stadskanaal. Sloots’: Nogmaals allemaal enorm gefeliciteerd met deze prestaties. We gaan als gemeente hier ook genoeg aandacht aan besteden, zodat iedereen weet hoe trots we op jullie zijn.’

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.