Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam biedt met opvang 100 vluchtelingen in Sorghvliethal hulp aan Ter Apel

VEENDAM De gemeente Veendam biedt vanaf woensdagavond noodhulp aan het aanmeldcentrum in Ter Apel. Honderd vluchtelingen die niet terecht kunnen in het aanmeldcentrum krijgen onderdak in de Sorghvliethal in Veendam.

De laatste tijd is de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel ontzettend groot. De afgelopen dagen moest het Rode Kruis er nog aan te pas komen zodat er geen mensen in de openlucht hoefden te slapen. In totaal zetten de hulporganisatie zo’n 50 tenten neer op het terrein van het COA in Ter Apel. Vanuit de Rijksoverheid zijn de veiligheidsregio’s gevraagd noodopvangplekken te realiseren. De gemeente Veendam is daarom op zoek gegaan naar een passende, tijdelijke locatie.  

Kritiek Stadskanaal

Wethouder Marc Verschuren van Stadskanaal had vorige week nog kritiek geuit op Veendam in het RTV1 programma 1 op Vrijdag. ‘Kijk bijvoorbeeld naar gemeenten zoals Stadskanaal en Veendam. Wij hebben een AZC, deze tent en een heleboel vluchtelingen uit Oekraïne. In vergelijking heeft Veendam eigenlijk niets,’ zo zei hij.

Burgemeester Berry Link van Veendam laat weten dat de gemeente haar verantwoordelijkheid wil pakken en daardoor noodhulp gaat bieden in Sorghvliethal. ‘De vluchtelingen die bij aankomst in Ter Apel niet direct geholpen worden kunnen hier tijdelijk verblijven. Ze blijven kort in de gemeente Veendam. Daarna vertrekken zij naar een andere locatie in ons land,” zo laat hij weten.

Hoelang Veendam de vluchtelingen op gaat vangen is op dit moment nog onduidelijk.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

1 Reactie op “Veendam biedt met opvang 100 vluchtelingen in Sorghvliethal hulp aan Ter Apel

  1. J H Bennink

    Sinds wanneer worden inwoners van Veendam hiervan niet op de hoogte gesteld, niet iedereen is ervan gediend om de stroom vluchtelingen, waarvan 90%,geen politieke en oorlog vluchtelingen zijn op te moeten vangen.
    Inwoners van Veendam en Wildervank hebben genoeg problemen door de nalatigheid van de overheid daar hoeven ze geen praktijken die er sinds dag en jaar zijn in Ter Apel niet bij .

    De burgemeester kan wel meer willen, vind dit een minachting naar de inwoners toe .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.