Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Slachtoffers aanrijding Veendam: ‘De auto kwam als een katapult op ons af’

F: Shutterstock

VEENDAM – Een 66-jarige vrouw uit Veendam staat terecht voor het aanrijden van twee auto’s en twee voetgangers in haar woonplaats, in december 2020. De verdachte reed onder invloed van alcohol en zei donderdag tegen de rechter geen idee meer te hebben hoe het ongeluk kon gebeuren. ‘Ik schaam mij diep.’

Voor het veroorzaken van het ongeval eiste het Openbaar Ministerie een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist. De officier van justitie eiste ook een rijontzegging van drie jaar.

Terug van feestje

De Veendamse was naar een feestje geweest en reed met een vriend nog even naar de supermarkt. Ze had naar eigen zeggen een paar biertjes gedronken, maar voelde zich niet aangeschoten. In haar beleving reed ze vanaf de Julianalaan niet te hard de rotonde op. Toch schoot de wagen over een vluchtheuvel en verloor daarbij allerlei onderdelen.

Eerst auto’s, daarna voetgangers geraakt

De auto van de vrouw schampte op de J.G. Pinksterstraat vervolgens een tegenligger en botste frontaal op een andere auto. Haar eigen auto schoot vervolgens over het trottoir, waar een echtpaar liep. ‘De auto kwam als een katapult op ons af’, verklaarden de voetgangers. Beiden doken weg, maar werden toch geraakt. Een van de voetgangers liep beenletsel op, zijn echtgenote brak haar heup. De auto van de vrouw kwam tot stilstand tegen een boom.

De verdachte hield nagenoeg geen letsel over aan de botsingen, maar haar bijrijder had twee gebroken nekwervels. Een andere automobiliste had een gebroken borstbeen en kreeg ter plekke een epileptische aanval. De 66-jarige veroorzaakster verzette zich hevig toen de agenten haar aanspraken. Ze gedroeg zich daarbij zo vervelend dat de agenten haar in de boeien sloeg. ‘Ik weet niet wat mij bezielde, ik was in een shock’, verklaarde de vrouw dit gedrag.

‘Wagen werd onbestuurbaar’

Volgens haar advocaat kan dit ongeval de vrouw niet geheel worden aangerekend. Er was volgens hem sprake van overmacht. De Veendamse maakte volgens hem een stuurfout en raakte daarbij de vluchtheuvel. Hierdoor beschadigden de remmen, en door de lekke banden werd de wagen onbestuurbaar, zei de raadsman. ‘Hoe dan ook, ik schaam mij diep’, zei de vrouw als laatste tegen de rechters.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Dit is een bericht van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsverslaggeving te versterken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.