Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stam/Schoon niet sterk genoeg voor Australiërs: ‘Ik baal’

Katja Stam (Rechts) en Raischa Schoon (Links) bij een eerdere wedstrijd op het WK Beachvolleybal in Rome F: Instagram Beach Team NL

ROME – Katja Stam en Raischa Schoon spelen deze week het WK Beachvolleybal in Rome. Waar ze eerste werden in de poule en gisteren wonnen van de Oostenrijkers, verloren ze donderdagmiddag met 2-0 van de Australiërs. Zij waren met 21-15 en 22-20 sterker dan de Nederlanders.

Wedstrijdverloop

In de eerste set kwamen Stam en Schoon gelijk op een achterstand van 7-10. Die achterstand werd vervolgens alleen maar groter. Aan het einde van de set probeerden de Oranje dames terug te komen, maar meer dan twee punten konden zij niet maken.

In de tweede set liep het lang gelijk op. De nederlanders konden een gaatje maken in de stand net na het tiental. De voorsprong van 10-14 was niet genoeg om de winst binnen te halen. Met twee setpoints op 18-20 en 19-20 kwamen de Australiërs gevaarlijk dichtbij. De Australiërs pakten door en wonnen uiteindelijk de set met 22-20.

Genoeg leerpunten

Zelf balen de dames enorm. ‘Het is zeker zonde. We hebben veel kansen gehad, maar niet afgemaakt’, begint Schoon voor de camera bij Ziggo Sport. ‘We hebben genoeg leerpunten die we meenemen.’ Katja Stam vindt het verlies heel zuur. ‘Ik kan nog niet nadenken over wat we hierna gaan doen, maar alleen maar over de wedstrijd. Het was gewoon niet goed genoeg en we wilden zo graag meer. Ik baal’

Einde van het toernooi

Het verlies betekent dat de Klijndijkse Stam samen met haar teamgenoot uit het toernooi liggen. Voor het toernooi en tijdens de poulefase gaven ze aan dat de top 10 van de wereld op de moment erg dicht bij elkaar liggen en dat ze hun best gingen doen voor een podiumplaats. De Australiërs staan op plek 14 in de wereldranglijst. De Nederlanders op de eerste plek.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.