Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Waterschap maait opnieuw beschermde orchideeën weg bij Klijndijk

Foto ter illustratie van een bloeiende rietorchis F: Saxifraga/Willem van Kruijsbergen

KLIJNDIJK – Waterschap Vechtstromen heeft beschermde orchideeën weggemaaid langs een zijtak van het het Oranjekanaal in het Drentse Klijndijk. Het is de tweede keer dat deze bijzondere planten zijn weggemaaid, terwijl er nu wel voorzorgsmaatregelen waren genomen, aldus het waterschap zelf. Het gaat waarschijnlijk om de rietorchis.

Waterschappen maaien in deze tijd overal de oevers van waterwegen. Dat is nodig om te voorkomen dat sloten, riviertjes en kanalen dichtgroeien, waardoor ze geen water meer kunnen afvoeren. Vorig jaar kwamen de orchideeën langs het Oranjekanaal in de maaimachine terecht omdat het waterschap niet wist dat de beschermde bloemen daar groeiden.

Waarschuwing

Dit jaar zijn alle maaiers volgens Vechtstromen bij de start van het maaiseizoen gewaarschuwd dat het niet nog een keer moest gebeuren. Bij de eerste maaironde ging het goed, maar bij de tweede maaironde zijn de planten alsnog verdwenen. Het waterschap zoekt uit hoe dit kon gebeuren.

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken nauw samen om de nieuwsvoorziening in de regio te versterken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.