Direct naar de inhoud.

Pagefestival barst weer los: ‘Je weet nu hoe dierbaar dit festival voor je is’

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 18 jun 2022
  • tags:
De sfeer zat er goed in tijdens de eerste avond van het Pagefestival | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Het Pagefestival begint na twee jaar van afwezigheid door corona gelijk met een flinke verandering. Waar het festival eerder twee dagen duurde, besloot de organisatie het nu maar eens drie dagen te proberen. Als experiment begonnen ze op de vrijdagavond. Dat pakte, mede door het stralende weer en het enthousiaste publiek, goed uit.

‘Vorig jaar wilden we een dag ‘classic pop’ organiseren’, aldus mede-organisator van het Pagefestival Nico Wiersema. ‘Dat ging toen niet door, dus toen besloten we; als Pagefestival volgend jaar terug komt maken we er een driedaags evenement van.’

‘Als je het mist ga je het waarderen’

Door het coronavirus kon niet alleen de classic pop niet doorgaan maar moest ook het Pagefestival zelf twee jaar lang uitgesteld worden. Vorig jaar zei Wiersema daarover: ‘Als je het mist, ga je het eens te meer waarderen.’ Maar is dat ook zo? Wiersema: ‘Absoluut! Je weet nu hoe dierbaar dit festival eigenlijk is. Na zo’n lange periode van corona besef ik me nu hoe uniek het is dat we weer los kunnen.’

Van Pé en Rinus tot Jeff Hayman

Op de eerste avond werd het publiek vermaakt met optredens van bands als ‘Hallo Venray’ en ‘Claw Boys Claw’. Zaterdagavond staan onder meer Pé en Rinus op het podium en speelt even verderop de lokale artiest Jeff Hayman. Zondag sluit het Pagefestival af met onder andere Seb Zukini en 4b&m.

Booster

Dat 2022 het jaar zou zijn waarin we allemaal weer los konden gaan was begin dit jaar nog moeilijk te voorspellen. Maar Nico Wiersema twijfelde daar als één van de weinigen nauwelijks aan: ‘Toen ik in december mijn boosterprik kreeg wist ik; komend jaar mogen we weer.’

De organisator kijkt vanaf de iconische houten letters van Pagefestival naar het terrein met al die feestende mensen: ‘Moet je kijken wat een boost die booster gegeven heeft!’ lacht hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-