Direct naar de inhoud.

Ongezond zwemwater in Hunzedal Borger en Langebosch Veendam

  • door:
  • op:
Negatief zwemadvies voor Langebosch. Foto: Peter Panneman

BORGER/VEENDAM – De kwaliteit van het zwemwater in Hunzedal in Borger is slecht. Zwemmen in het oppervlaktewater van Langebosch in Veendam wordt ernstig ontraden. Dat meldt de site zwemwater.nl. Op beide zwemlocaties is blauwalg aangetroffen.

Begin mei heeft de site al een waarschuwing afgegeven voor Hunzedal. Omdat het water een onvoldoende scoorde op de kwaliteit kwam er een negatief zwemadvies voor het hele zomerseizoen. Wie zich toch in het water waagt, zou een groot risico lopen maag- en darmklachten op te lopen. Voor de waterplas was al voor het vierde achtereenvolgende jaar een negatief zwemadvies afgegeven. Sinds kort is daar ook nog eens een waarschuwing voor blauwalg bij gekomen. Blauwalg kan naast maag- en darmklachten ook huidirritatie opleveren.

Dat er blauwalg is gevonden in Langebosch (bij Borgerswold) in Veendam is de reden dat recreanten ook voor deze zwemplas het advies krijgen niet het water in te gaan. Een fikse tegenvaller voor recreƫrend Veendam en omgeving, want de waterkwaliteit in Langebosch was de afgelopen vier jaar goed.

In de regio worden verder negatieve zwemadviezen gegeven voor Wedderbergen bij Wedde, Parc Emslandermeer bij Vlagtwedde, de Veendiepplassen bij Bellingwolde en Botjes Zwembaai bij Zuidbroek. Klik voor een compleet overzicht in de regio op deze link naar zwemwater.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-