Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pekela, Stadskanaal en Veendam aan kop met Facebook-gebruik

Een overzicht van het gebruik van Facebook en Instagram per gemeente. Graphic: Social Dutch

REGIO – De gemeente Pekela loopt aan kop als het gaat om het Facebook-gebruik onder de inwoners: 62 procent van de inwoners heeft een account op het sociale platform. Op de voet gevolgd door Veendam en Stadskanaal (elk 58 procent). Het gemiddelde Facebook-gebruik onder de bevolking van de hele provincie is 51 procent.

Dat blijkt uit cijfers van Social Dutch dat onderzoek deed naar het gebruik van social media in de provincie. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat Veendam en Stadskanaal ook voorop lopen met het gebruik van Instagram (41 en 38 procent). Deze gemeenten worden alleen voorbijgestreefd door de stad Groningen (51 procent). In Pekela is het Instagram-gebruik 37 procent.

Provinciebreed gezien is het aantal Facebook-gebruikers het afgelopen jaar met 5 procent afgenomen. Het gebruik van Instagram is met 7 procent gestegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.