Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kinderen maken kennis met techniek op het BOTSS Festival: ‘Je ziet de glinstering in de ogen’

Een populair onderdeel op het festival: het rijden met een door studenten zelfgebouwde zeepkist | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Het scholencomplex aan de Sportparklaan in Stadskanaal was afgelopen week het decor van het BOTSS Festival. Een speciaal evenement van het Ubbo Emmius waar basisschoolkinderen kennis kunnen maken met allerlei soorten techniek. Van het bouwen van een vogelhuisje tot het vliegen met drones en van VR technologie tot een zeepkistenrace, er was voor ieder wat wils.

Het festival is daarnaast ook een mooie regionale samenwerking. ‘Technische bedrijven komen hier met hun nieuwe futuristische apparatuur’, legt Peter Westerhoff van het Ubbo Emmius uit. ‘En zelf hebben we dan de drones, lasersnijders enzovoorts.’

Glinsterende ogen

De kinderen van de groepen 7 en 8 uit Stadskanaal en omstreken hoefden zich in ieder geval niet te vervelen. Ze renden de gehele dag van het ene naar het andere onderdeel. ‘Je ziet de glinstering bij iedereen in de ogen’, lacht Westerhoff. ‘Voor de docenten is het een beetje chaos want iedereen rent van hot naar her, maar voor de kids is het natuurlijk fantastisch.’

VR brillen

En wat nu uit al die onderdelen het leukste is? Daar zijn de meningen over verdeeld, maar voor deelnemer Jayden is het duidelijk: ‘De VR brillen’, zegt hij zonder twijfel. ‘Daar kun je gewoon dingen doen die je in de normale wereld nooit zou kunnen.’

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.