Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Raadsleden Ingrid Sterenborg (CU) en Egbert Hofstra (PvdA) onderscheiden

Sterenborg (L) en Hofstra (R) werden beide door burgemeester Sloots onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau | © Gemeente Stadskanaal/Beeldbewerking: RTV1

STADSKANAAL – Een speciaal moment tijdens de raadsvergadering van de gemeente Stadskanaal. Bij de opening had burgemeester Klaas Sloots een aankondiging te doen bij het spreekgestoelte. Eerder op de dag had hij namelijk raadslid Ingrid Sterenborg (ChristenUnie) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Maar daarmee waren de verrassingen nog niet voorbij.

Na deze mededeling werd raadslid Egbert Hofstra (PvdA) naar voren geroepen, want ook hij werd door de burgemeester benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. ‘Egbert, je staat bekend als een gerafineerd politicus met een gortdroge humor’, zo omschreef burgemeester Sloots hem. ‘Omdat je 12 jaar raadslid bent geweest heeft het zijne majesteit behaagd jou te benoemen tot lid in de orde van oranje nassau.’

‘Redder in nood’

Ingrid Sterenborg werd eerder op de dag al onderscheiden. Vanwege ziekte kon ze namelijk niet bij de raadsvergadering zijn. Sloots kwam bij haar thuis langs alwaar ze de onderscheiding opgespeld kreeg. Maar ook in de raadsvergadering sprak hij haar nog even toe: ‘Op 25 september 2000 werd je raadslid. Je werd fractievoorzitter en tot aan vandaag ondervoorzitter van de raad. Je moest hierbij soms de burgemeester vervangen als voorzitter. Bijvoorbeeld toen waarnemend burgemeester van Mastrigt er niet kon zijn of toen ik zelf onderuitging met het schaatsen. Jij was redder in nood. En was er niet vies van om bij iemand zo af en toe de microfoon uit te zetten als dit nodig was.’ 

Van raadslid naar wethouder

Beide raadsleden hebben een lange tijd in de raad gezeten, Sterenborg vanaf 2000, Hofstra vanaf 2010 en worden beide vanaf woensdag wethouder.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

1 Reactie op “Raadsleden Ingrid Sterenborg (CU) en Egbert Hofstra (PvdA) onderscheiden

  1. Het zou beter zijn om alleen mensen te huldigen die op vrijwillige basis iets voor de maatschappij doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.