Direct naar de inhoud.

Veendammer krijgt anderhalf jaar cel voor seksueel misbruik 15-jarig meisje

  • door:
  • op:
© RTV Drenthe

VEENDAM – Een 33-jarige man uit Veendam is voor ontucht met een 15-jarig meisje veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Het Openbaar Ministerie ging uit van verkrachting en eiste 2,5 jaar cel.

De man kreeg in september 2017 via een datingsite contact met het meisje. De man was veertien jaar ouder, maar deed zich voor als iemand van twintig jaar. Hij sprak met haar af op verschillende plekken in de omgeving van Winschoten. 

Telkens reed de Veendammer in een andere auto en gebruikte hij een andere voornaam. Het meisje werd gedwongen tot seks. De man maakte daarbij misbruik van zijn overwicht, dat hij als een ouder iemand op haar had. 

Chatverkeer

De zaak kwam aan het licht nadat het meisje haar verhaal vertelde aan een vriend. Ze deed in 2018 aangifte tegen de man. De man ontkende, maar er valt voldoende bewijs te halen uit de chats die over en weer zijn verstuurd. 

De rechter rekent de man zwaar aan dat die maar bleef aandringen op een afspraak met het meisje, terwijl hij wist dat ze minderjarig was. Door het tijdsverloop viel de straf lager uit.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en Noord werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-