Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Restaurant De Rode Loper regiowinnaar van landelijke terrasverkiezing

Foto ter illustratie F: Freepik

STADSKANAAL – Het beste terras van de provincie Groningen is het terras van Restaurant de Rode Loper in Stadskanaal, althans volgens de landelijke verkiezing van ‘Hét Lipton Terras van 2022’. Dat is een verkiezing georganiseerd vanuit het theemerk Lipton. De horecazaak wist van alle 314 deelnemers in de provincie de meeste stemmen te krijgen.

Het restaurant wint daarmee niet alleen 10.000 euro investeringsbudget, maar maakt tevens kans op de nationale titel en het winnen van 100.000 euro bij het behalen van de eerste plaats. Restaurant de Rode Loper is al 13 jaar gevestigd in Stadskanaal en is sindsdien in handen van eigenaar Wim Kruit. 

Verraste winnaar 

Het restaurant is al dertien jaar een geliefde plek onder de lokale bevolking en toeristen, maar toch kwam het winnen van deze titel en het mooie investeringsbedrag als een verrassing voor Wim Kruit die blij maar ook nuchter blijft: ‘Wij doen ons ding als Noorderlingen en pochen niet veel met onszelf. Misschien is dat ook wel de kracht geweest. Ons grote terras aan het water is een heerlijke plek.’

De horecaondernemer wil het bedrag gebruiken om in het terras te investeren: ‘Met deze geldprijs kunnen we ons fijne lounge terras onderhouden en extra investeren in bijvoorbeeld kinderspeelgoed of een springkussen voor kinderen. Uiteraard wordt er voor het team ook een leuk uitje georganiseerd. Het was namelijk echt een team effort.’ 

Horecazaken staan te springen om prijzengeld 

Restaurant de Rode Loper maakt, naast het winnen van de regionale prijs, tevens kans op de nationale titel. Dat horecazaken staan te springen om het mooie investeringsbedrag te winnen, blijkt uit de cijfers: landelijk meldden 11.547 zaken zich aan om kans te maken op een van de forse geldbedragen, met 100.000 euro als ultieme hoofdprijs bij het behalen van de eerste plaats. In totaal heeft de verkiezing tot en met 1 juli reeds 61.900 stemmen van consumenten binnengehaald. 

De terrasverkiezing van Lipton loopt nog tot en met 1 september, waarna op uiterlijk 1 oktober de landelijke top drie bekend wordt gemaakt. Consumenten kunnen hun stem uitbrengen in de online stemomgeving, waar men terecht komt door onder andere QR-codes op de Lipton Ice Tea flesjes en verpakkingen te scannen.

Winnaar Drenthe

In de provincie Drenthe komt de winnaar van de terrasverkiezing uit Hoogeveen. Lunchroom La Brochette heeft daar de geldprijs gewonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.