Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oud-Knoalster wordt directeur RTV Noord

Nina Nomden in een film van Mitsubishi F: Still Vimeo

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Noord heeft oud-Knoalster Nina Nomden benoemd tot nieuwe directeur van de omroep. Dat meldde RTV Noord maandagmiddag op hun website. Per 1 september zal zij bij de regionale omroep beginnen. Nomden werkte hiervoor bij verschillende landelijke publieke en commerciële media met diverse strategische functies.

Nomden zelf is erg blij met de nieuwe functie. ‘Vier jaar geleden ben ik als geboren en getogen Groninger met mijn gezin terug verhuisd naar het Noorden. Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om mijn ervaring als bestuurder te combineren met mijn passie voor Groningen en voor de media’, aldus de nieuwe directeur van een van de best beluisterde regionale omroepen.

Scherpzinnig, innovatief en humorvol

Rein Swart, die voorzitter is van de Raad van Toezicht, geeft aan dat Nomden een echte verbinden is. Daarnaast heeft de knoalster een scherpzinnige geest, is ze innovatief en humorvol. Voor Swart een goed pakket voor bij Noord.

Roerige periode

Wanneer er ook een nieuwe hoofdredacteur is, wordt een roerige periode bij RTV Noord definitief afgesloten. Het personeel verzette zich tegen enkele organisatorische en journalistieke veranderingen van de toenmalige leiding.

Carrière

Nina Nomden heeft van 1984 tot en met 1990 het gymnasium aan het Ubbo Emmius gevolgd in Stadskanaal, waarna ze communicatiewetenschappen heeft gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna is zij naar de randstad verhuisd waar ze voor onder andere SBS en de Avro heeft gewerkt. Sinds een paar jaar woont zij weer in het Noorden.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.