Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rietgedekte schuur aan Plantsoenstraat Stadskanaal verwoest door brand

De brand heeft de schuur volledig in de as gelegd | © DGS-Media

STADSKANAAL – Bij een brand in de nacht van zondag op maandag aan de Plantsoenstraat in Stadskanaal is een dubbel rietgedekte schuur volledig in de as gelegd.

De brand brak rond middernacht uit in het rieten dak van de schuur. Een tweede brandweerauto moest opgeroepen worden om te voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning. Ook is de brandweer uit Gieten opgeroepen. Deze pompten water uit het kanaal aan de Handelsstraat om de blussende collega’s van genoeg water te voorzien.

De brandweer is nog een lange tijd bezig geweest met blussen. De brand bevond zich namelijk op een vervelende plek onder het riet. Een kraan moest eraan te pas komen om het riet te verwijderen en zo de vuur goed uit te maken.

Bij de brand zijn tot zover bekend geen gewonden gevallen. De brandweer wist nog net op tijd de auto’s, die in de schuur geparkeerd stonden, te redden. De schuur zelf brandde helaas helemaal af. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.