Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Brug tussen Meeden en Muntendam afgesloten vanwege zinkgat

Het zinkgat dat gevaarlijke situaties kan opleveren. Het gat is inmiddels afgedekt met een metalen plaat. Foto: Provincie Groningen

MEEDEN – In de weg vlak voor de Meedenerbrug over het A.G. Wildervanckkanaal tussen Muntendam en Meeden is een zinkgat ontdekt. Het gat in het wegdek is ongeveer een meter bij een halve meter breed. De brug is omhoog gezet en ten minste de nacht van maandag op dinsdag en een deel van de dinsdagochtend afgesloten.

De provincie heeft het gat afgedekt met een metalen plaat en het wegdek afgezet met pionnen. Hoe diep het sinkhole is, is niet bekend. Ook de oorzaak van het plotselinge gat in de weg is onbekend. De afdeling wegbeheer van de provincie doet dinsdagochtend onderzoek naar het zinkgat. Dan wordt gekeken hoe het euvel kan worden opgelost en wordt naar verwachting bekend hoelang de brug nog is afgesloten.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.