Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Niels uit Nieuw-Buinen haalt brons op internationale scheikundeolympiade

Niels (tweede van rechts) met het Nederlandse team | Foto: eigen foto

NIEUW-BUINEN – Niels Manning heeft brons behaald op de internationale scheikundeolympiade in. De internationale olympiade werd georganiseerd door China, maar vanwege het coronavirus werd de afname online gehouden. Rond half twee op maandagmiddag werd bekend gemaakt dat de Buunermonder in de prijzen viel.

Niels heeft niet als enige een bronzen medaille gewonnen. De beste zestig procent krijgt een bronzen plak. Eerder gaf Manning in het RTV1 programma 1 op Vrijdag aan dat zijn doel was om bij die beste zestig procent te horen.

Niet verwacht

Ondanks de 60 procent-norm, is het toch een bijzondere prestatie. ‘Nederland is niet zo succesvol op olympiaden, dus ik ben erg blij met de prijs. Daarnaast heeft de rest van het team geen medaille gekregen. Twee kregen wel een eervolle vermelding, omdat ze net niet bij die zestig procent zaten. De ander heeft helemaal niks gekregen.’

Dat Manning het beste zou scoren van het Nederlandse team had hij niet verwacht. ‘Tijdens de nationale olympiade was iemand anders veel beter dan ik. Hij scoorde op de oefentoetsen ook beter, maar uiteindelijk heb ik hem kunnen verslaan op het moment dat het echt moest.’

De toets

Manning moest in vijf uur individueel een open vragen toets maken over scheikunde. ‘We werden met het hele team in een ruimte gezet en daar moesten we de vragen gaan maken.’ Ondanks dat ze een team zijn, mogen ze niet met elkaar overleggen. ‘Het is een individuele prestatie, dus de prijs is ook voor mij alleen.’

Toen bekend werd dat Niels Manning tweede was geworden tijdens de Nederlandse Olympiade schoof hij aan in 1 op Vrijdag. Hieronder kunt u dat interview bekijken:

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.