Direct naar de inhoud.

Bewoners azc Musselkanaal initiëren activiteiten voor Oekraïense jeugd

  • door:
  • op:
Het azc in Musselkanaal. Foto: Google Streetview

STADSKANAAL – Nadat de vluchtelingenstroom uit Oekraïne op gang kwam, vatten bewoners van het azc in Musselkanaal het plan op iets te organiseren voor de kinderen van de vluchtelingen een activiteit te organiseren. Maandagmiddag is het zover. Bij de Cosis WDL Sevenhof in Stadskanaal zijn er tal van activiteiten voor de Oekraïense jeugd en kinderen van asielzoekers.

Aanvankelijk wilden de azc-bewoners dit al eerder organiseren, maar op verzoek van de gemeente Stadskanaal hebben ze hun energie eerst gericht op het inrichten van de vluchtelingenlocaties aan de Navolaan en de Kathodeweg in Stadskanaal. Daar heeft een groep mannen uit het azc graag gehoor aan gegeven. Terwijl de Oekraïners hun intrek namen in de locatie aan de Navolaan hebben vrouwen van het azc de eerste dagen voor de vluchtelingen gekookt.

Nu de vluchtelingen op de locaties een tijdelijke huisvesting hebben gekregen is het tijd voor de aanvankelijk geplande activiteiten voor de jeugd. Zo worden er schilderworkshops gegeven en zijn er sportactiviteiten. Een en ander wordt mogelijk gemaakt door de steun van verschillende bedrijven en instellingen. Unive heeft geld beschikbaar gesteld, Jumbo Froukje Sloot doneert onder meer fruit en koekjes. Cosis WDL Sevenhof voorziet de kinderen van drinken en fruit en meegekomen ouders krijgen koffie of thee met wat lekkers. Het COA verzorgt het vervoer van de kinderen van het azc naar de Sevenhof. Een en ander wordt verder mogelijk gemaakt door vrijwilligers uit de gemeenschap van Stadskanaal en het azc in Musselkanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-