Direct naar de inhoud.

Personeel van snackbar Kwalitaria in Borger stapt op

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 27 jul 2022
  • tags:
De Kwalitaria blijft in ieder geval deze maand nog geopend ┬ę RTV Drenthe / Rien Kort

BORGER – Acht medewerkers van snackbar de Kwalitaria in Borger zijn opgestapt vanwege het niet nakomen van werkafspraken. De toekomst van de eetgelegenheid in het dorpshart is daardoor onzeker geworden.

Navraag door RTV Drenthe leert dat de opgestapte medewerkers al langer nieuwe afspraken over de lonen en de contracten wilden. Nadat hier in hun ogen geen gevolg aan werd gegeven, stapten de medewerkers op. De twee eigenaren wilden niet inhoudelijk reageren op het ontstane arbeidsconflict.

Volgens mede-eigenaar Kevin Siersema blijft de Kwalitaria nog tot 1 augustus op de middagen open. ‘Bij enkele medewerkers konden we tot die datum nog rekenen op enige goodwill.’

Verkoop

Volgens Siersema blijven er dan grofweg twee opties over: of nieuw personeel vinden of verkopen. ‘In de huidige markt is het moeilijk om aan de benodigde krachten te komen. Alles staat behoorlijk onder druk.’ Mocht die zoektocht niets opleveren, dan komt verkoop al snel in beeld, laat hij weten aan RTV Drenthe.

Dit is een artikel van RTV Drenthe door Rien Kort. RTV1 en RTV Drenthe werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-