Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

MenzisFonds steunt Freddie Pranger Memorial; begroting gedekt

De cheque in handen van Koerkamp en de cliënten van Cosis F: Eigen foto

STADSKANAAL – De Freddie Pranger Memorial, het internationaal G Voetbaltoernooi van SJS uit Stadskanaal, heeft namens het MenzisFonds een cheque van 2500 euro in ontvangst mogen nemen. SJS kon zelf een project insturen en koos voor het inmiddels vermaarde G voetbaltoernooi. Uit tientallen inzendingen viel SJS, naast drie andere projecten in Noord-Nederland, de eer te beurt.

De ledenraad van Coöperatie Menzis is de initiatiefnemer van het MenzisFonds van waaruit de bijdragen worden gefinancierd. Belangrijkste uitgangspunt om een financiële bijdrage te winnen, is dat het project de leefkracht van mensen versterkt en dat het bijdraagt aan een gezondere leefstijl, door bijvoorbeeld meer beweging, gezonde voeding of mentale fitheid te stimuleren.

Daarnaast was de eis dat het helpt om de kwaliteit van leven voor de inwoners van onze regio’s te vergroten. Bijvoorbeeld om (verergering van) ziekte te voorkomen. En om de zorg toegankelijk te houden. In de ogen van de jury voldeed het SJS-project hier ruimschoots aan.

René Groot Koerkamp, een van de bestuurders van Stichting MenzisFonds, verblijdde SJS met een cheque. ‘Er zit zó veel creativiteit, enthousiasme en betrokkenheid in de regio. Dat bewijzen deze prachtige projecten maar weer eens. Alle vier helpen ze mensen bij extra beweging, gezonde voeding, mentale fitheid of een schone leefomgeving.’

De bestuurder geeft daarnaast aan dat het project zorgt voor meer leefkracht. ‘Het is de missie van Coöperatie Menzis: ‘Ieder mens leefkrachtiger, nu en in de toekomst’. Met het MenzisFonds maken we van die woorden ook echt daden.’

Groot Koerkamp was aangenaam verrast dat de cheque in ontvangst werd genomen door cliënten van Cosis. Zij verblijven door de weeks in kantine van SJS die dan dienstdoet als verblijf voor hun dagbesteding. Ze zijn zeer nauw betrokken bij de Freddie Pranger Memorial en helpen bijvoorbeeld mee in de voorbereiding. Op de dag zelf, op zaterdag 10 september, verrichten ze ook allerlei taken en het belangrijkste, ze voetballen mee.

Met de bijdrage van het MenzisFonds en een succesvol verlopen crowdfunding is de begroting gedekt.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.