Direct naar de inhoud.

Muurkunst in Utrechtselaan in Stadskanaal krijgt in augustus de voltooiing

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 01 aug 2022
  • tags:
Nina Valkhoff bij (een deel van) een van haar monumentale kunstwerken. Foto: KunstwerkT NL

STADSKANAAL – Mooie Muur 6 komt er aan in Stadskanaal. Over twee weken (maandag 15 augustus) begint de Rotterdamse kunstenares Nina Valkhoff aan de zesde beschilderde gevel aan de Utrechtselaan in Stadsdkanaal. Daarmee wordt het Mooie Muren-project in Stadskanaal voltooid.

De Mooie Muren zijn onderdeel van het project Street Art Stadskanaal georganiseerd door KunstwerkT NL. Nina Valkhof begint op 15 augustus aan haar Mooie Muur in Stadskanaal, de zesde Mooie Muur op een rij. Michel Velt, Marcus GOMAD Debie, Case MaClaim, Kitsune Jolene en BKFoxx zijn de street artists van Mooie Muur 1 tot en met 5 en street artist Filipe Lourenco heeft Mooie Keet 1 in Alteveer op naam staan.

“We gaan verder waar we gebleven zijn en Stadskanaal weer een stukje trotser maken met een muurschildering van wereldklasse”, aldus Marion van der Laan, vrijwilliger bij KunstwerkT NL. Nina Valkhoff is illustrator en muralist en ruim 20 jaar actief kunstenares. Haar werk is wereldwijd te zien in de straten van Zweden tot Mexico en van Portugal tot Argentinië. Grote muurschilderingen maken is haar passie. Nina houdt ervan om haar muren te bedekken met planten en (bedreigde) dierensoorten. Nina zegt hierover: ‘met mijn  muurschildering wil ik onze voorliefde voor schattige of gewonere dieren laten zien.’

De ontwikkelingen zijn te volgen via de website https://kunstwerktstadskanaal.nl en de facebookpagina van KunstwerkT NL. Maar het blijft altijd leuker om op de locatie zelf te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-