Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam ontvangt 500e pleziervaartuig: ‘Het is niet te geloven’

Burgemeester Berry Link samen met Jaap en Inge Triep F: Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Op de kade in het centrum van Veendam stonden afgelopen maandagmiddag rond 13.00 uur zes journalisten te wachten om samen met de burgemeester van de Parkstad de vijfhonderdste passantenboot te verwelkomen. De gelukkigen hadden vooraf niet in de planning staan om Veendam aan te doen.

‘Het is niet te geloven’, zegt Jaap Triep. Hij is samen met zijn vrouw al twee weken op pad met de boot. De schipper heeft net van burgemeester Berry Link een Veendampakket gekregen en zijn vrouw Inge heeft een biedermeier boeket gekregen.

Het stel uit Voorburg dat samen met hun hondje op de Ojassis onderweg was naar Barger-Compascuum had de verrassing niet aan zien komen. ‘Ik ben er helemaal stil van en dat ben ik niet vaak’, lacht Triep.

Ojassis met een J

De naam van de boot, Ojassis, doet denken aan een uitspraak van Van Kooten en de Bie, maar de naam is geïnspireerd op een scheepsfanaat die de boot Onassis noemde. ‘Het geld voor zo’n boot had ik niet, dus ik heb van de n een j gemaakt.’

Veendam niet in de planning

Vooraf hadden de schippers niet in de planning staan dat ze door Veendam zouden gaan varen. ‘Deze route hebben we opgekregen van iemand die de boot in dezelfde haven heeft liggen als wij. Aangezien we naar Friesland gingen, had hij deze tip.’

Het opvallendste wat het stel is tegengekomen zijn de mensen. ‘iedereen is heel aardig. Het gaat hier allemaal wat gemoedelijker dan in de Randstad. De stugge Groningers zijn wij nog niet tegengekomen hoor!’

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.