Direct naar de inhoud.

Dinet Oosting uit Veendam pakt met Nederlands Softbalteam elfde Europese titel

  • door:
  • op:

BARCELONA – Dinet Oosting uit Veendam heeft dit weekend in Barcelona met de Nederlandse softbalploeg de Europese titel gepakt. In de finale versloegen Oosting en haar teamgenoten Groot-Brittannië met 7-0. Het was de elfde Europese titel voor Nederland.

Eerder in de week verloor Nederland nog van de Britse dames: 5-0. ‘Wij hebben toen een pitcher achter de hand gehouden,’ zo vertelt Oosting. ‘Wij moesten later die dag ook nog tegen Italië spelen en die moesten we winnen om de finale te halen vandaar dat we alles op die wedstrijd hadden gezet.’

Drie van de zeven punten van Oosting

De wedstrijd tegen Italië werd wel gewonnen waarna Oosting in de finale belangrijk was. Ze sloeg drie van de zeven punten binnen. ‘Absoluut dat was fantastisch, maar ik moet wel benadrukken dat het een teamprestatie was. Ik was niet de enige die het goed deed want in totaal hadden we elf honkslagen. Dat is echt veel,’ aldus een bescheiden Oosting.

Het was voor de 31-jarige softbalster na 2013 en 2017 de derde Europese titel. Voor Oosting zijn ze alle drie even gedenkwaardig. ‘Het voelt ook echt als onze titel. We hebben hem even moeten afstaan aan Italië, maar deze titel hoort echt bij ons.’

‘We gaan voor goud’

Na de Europese strijd wacht volgend jaar de WK. Al ziet dat er wel wat anders uit dan voorheen. ‘Ze hebben het WK over twee jaar uitgesmeerd. Volgend jaar speel je eigenlijk de voorrondes en een jaar later zijn de finales. Traditioneel gezien verdelen Amerika en Japan het goud en zilver en ligt de strijd om brons open, maar wij gaan voor niets minder dan goud,’ zo sluit ze af.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal