Direct naar de inhoud.

Opnieuw succes voor UDI; Extra voorstelling eenakters

  • door:
  • op:
Toneelspelers van UDI bij een trein van de STAR tijdens een eerdere voorstelling op het terrein F: UDI

STADSKANAAL – Toneelvereniging UDI uit Stadskanaal laat opnieuw zien dat zij enorm populair zijn in de regio. Na twee jaar geen optredens door de Coronacrisis, wilden ze toch een optreden doen, voordat de grote voorstelling in maart is. Het idee: Eenakters spelen voor een klein publiek. En dat blijkt een groot succes, want de eerste voorstellingen zijn uitverkocht en er komt een extra voorstelling bij.

‘We hebben al een tijd niet meer in het theater gestaan’, begint penningmeester Anton Herbers. ‘We staan de trappelen om weer iets te spelen en onze voorstelling op 11 maart is nog ver weg. Toen kwam iemand van ons op het idee om kleine voorstellingen, oftewel eenakters, te gaan spelen.’

Veel nieuwe leden

Niet alleen voor de ervaren spelers is het fijn om weer de bühne op te gaan, maar de toneelvereniging heeft er een boel nieuwe leden bijgekregen. ‘We zijn een grote groep aan het worden. Waar veel verenigingen vrijwilligers verloren, hebben wij juist een sprong gemaakt.’

De nieuwe leden kunnen met de eenakters ervaring op doen, voordat ze op het grote podium van theater Geert Teis komen te staan. ‘De druk is minder hoog dan op het grote toneel. Zij kunnen ervaring op doen en wij kunnen kijken hoe ze presteren met publiek.’

In het eerste weekend van september zal vier keer hetzelfde optreden gegeven worden. De eenakters “Onverwachte ontmoetingen” en “Trein gemist” zullen op het terras van de STAR gespeeld worden. 

‘De hoop voor een vierde was er’

De hoop van een vierde voorstelling was er bij Herbers wel. ‘We hebben eerst op drie voorstellingen ingezet. Maar we hebben wel al gelijk met de STAR besproken om een optie op een vierde voorstelling te houden. Er kunnen vijftig mensen per voorstelling komen, dus we halen tweehonderd mensen publiek in een weekend. Kaarten kunnen via onze website gekocht worden voor nog geen zes euro’, lacht Herbers doelend op de tachtig cent service kosten bovenop de prijs van het kaartje.

Geen regisseur

Waar ze bij een reguliere voorstelling een regisseur hebben, gaven de toneelspelers ditmaal aan dat ze de eenakters zonder regisseur afkonden. ‘We hebben zoveel ervaring met elkaar dat we de nieuwe leden kunnen helpen. Dat doen we trouwens erg graag!’

Ciske de Rat

Niet alleen UDI zal een optreden geven, maar ook Muziektheater de Kanaalstreek zal een voorproefje laten zien van de musical Ciske de Rat. Tussen de twee eenakters van UDI zingen zij liederen uit de musical. De acteurs van Muziektheater de Kanaalstreek zullen dat in november van dit jaar opvoeren in hetzelfde theater als waar UDI in maart staat.

De van oorsprong Roomse toneelvereniging is al druk bezig met de voorstelling Edelweiss die op 11 maart in het Knoalster theater gehouden wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-