Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ruzie binnen organisatie avondvierdaagse Veendam: ‘Het voelde als een mes in mijn rug’

VEENDAM – Nadat de oude organisatoren van de avondvierdaagse in Veendam te kennen gaven te stoppen namen dit jaar vijf enthousiaste dames het over in samenwerking met oudgediende Henny Kaldijk. Een mooie oplossing en iedereen was lovend over het wandelspektakel, maar nu twee maanden later is er ruzie in de tent.

De reden van de ontstane wrijving is de oprichting van een nieuwe stichting, Stichting Avondvierdaagse Veendam. Die heeft Kaldijk samen met Ria Lindeman en Gerda Bodde opgericht. Dit tegen het zere been van de andere drie dames. Die met alleen een app-berichtje buiten de deur zijn gezet.

Harde hand buiten gezet

Chantal Kelman, een van de drie dames, is verontwaardigd:  ‘Het gaat vooral om de manier waarop. Na afloop van de avondvierdaagse zouden we gaan evalueren, maar dat is er nooit van gekomen.’ Op een feest om alle vrijwilligers te bedanken op 9 juli werd Kelman er naar eigen zeggen na een paar uurtjes met harde hand uit gezet. ‘Ik was niet welkom zo lieten ze mij weten.’

Een paar dagen na het feest kreeg Kelman een appje van Ria Lindeman. ‘Je hebt nog niet gehoord van onze Stichting Avondvierdaagse Veendam. Het is bekrachtigt door de notaris. Henny is voorzitter, Gerda is secretaris en ik ben penningmeester,’ zo luidde de tekst. Net als Kelman zijn de andere twee  verbaasd en teleurgesteld

‘Dit voelt zo oneerlijk’

Kelman heeft zelf niet meer gereageerd. Ook heeft ze niet meer de intentie om alsnog te gaan evalueren.  ‘Het voelde als een mes in mijn rug. Toen de avondvierdaagse niet leek door te gaan heb ik contact gehad met zowel Veendam als Wildervank om toch nog een avondvierdaagse te organiseren. Dat je dan zo buitenspel wordt gezet, dat voelt heel oneerlijk. Ik heb altijd gezegd dat we alle zes gelijk zijn. Niemand staat boven de ander. Daar stonden zij schijnbaar niet achter. Voor mij is het nu klaar.’

De voorzitter van de Stichting Avondvierdaagse Veendam, Henny Kaldijk wil niet reageren.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.