Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam en Stadskanaal in top 10 goedkoopste gemeenten om een woning te kopen

Foto: RTV Drenthe

REGIO – De prijzen voor woningen rijzen momenteel de pan uit en dat zal de komende jaren niet gaan veranderen. Sterker nog; de drie grootste banken van Nederland, ING, Rabobank en de ABN Amro, verwachten dat de huizenprijzen nog eens tussen de 13,1 en 16,1% gaan stijgen.

Echter zijn er uiteraard wel grote prijsverschillen per gemeente. Zo ben je in onze regio relatief een stuk goedkoper uit dan in andere delen van het land. De gemeenten Stadskanaal en Veendam staan dit jaar in de top 10 van goedkoopste gemeenten om een woning te kopen (per m²). De lijst, die in totaal 25 gemeenten telt, is samengesteld door hypotheekadviesketen De Hypotheker.

Goedkoopste gemeenten

Op de lijst is Stadskanaal op de tiende plek te vinden met een gemiddelde prijs van €2201 per m². Veendam staat met €2045 per m² op de vierde plaats. De lijst wordt aangevoerd door de gemeente Pekela met een gemiddelde van €1869.

Top 25 goedkoopste gemeenten om een woning te kopen | Bron: De Hypotheker

Duurste gemeenten

Naast de goedkoopste heeft De Hypotheker ook de duurste gemeenten om een woning te kopen naast elkaar gezet. Aanvoerder van de lijst is (niet verrassend) onze hoofdstad Amsterdam. Verder zijn veel gemeenten in Het Gooi, twee waddeneilanden en steden als Utrecht en Haarlem in de top 25 terug te vinden.

Top 25 duurste gemeenten om een woning te kopen | Bron: De Hypotheker

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.