Direct naar de inhoud.

Rechter tikt Borger-Odoorn op vingers om afsluiten parkeerplaatsen bij homo-ontmoetingsplaats

  • door:
  • op:

DROUWENERMOND – De gemeente Borger-Odoorn heeft volgens de rechtbank onterecht de parkeerplaatsen bij de visvijver van Drouwenermond gesloten. Door dat oordeel moet een nieuw besluit worden genomen over het gebied dat wordt gebruikt als homo-ontmoetingsplaats.

Stichting Platform Keelbos 2.0 stapte naar de rechter omdat de gemeente vorig jaar in juni motorvoertuigen verbood langs een doodlopend stuk weg naast de visvijver te rijden. Door het besluit kon daar niet meer geparkeerd worden. Het eerste deel van het gebied en de vissteiger werden niet afgesloten.

Minder afval

Borger-Odoorn verbood de toegang voor motorvoertuigen onder meer zodat de weg bruikbaar zou blijven voor het landbouwverkeer. Ook zou daarmee worden voorkomen dat afval in het gebied gedumpt wordt door het verkeersdeelnemers.

Platform Keelbos gelooft daar weinig van en denkt dat de gemeente homoseksuelen wil ontmoedigen die plek te bezoeken. Hans Scheffer Emmelkamp van Keelbos zei eerder dat de de gemeente in zijn ogen te veel luistert naar de vissers, die volgens hem de plas exclusief willen gebruiken.

Rechter: ‘Besluit is slecht onderbouwd’

De rechtbank vindt dat het college van burgemeester en wethouders zijn besluit onvoldoende heeft onderbouwd. Zo zijn er geen meldingen dat landbouwverkeer de percelen niet kan bereiken door geparkeerde auto’s. Ook zegt de rechter dat rapportages van bijvoorbeeld de wijkagent ontbreken. Die wijkagent zou hebben geconstateerd dat in de omgeving van de homo-ontmoetingsplaats allerlei afval ligt, maar dat blijkt nergens uit. De rechtbank draagt Borger-Odoorn nu op een nieuw besluit te nemen.

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal