Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hofleverancier-bord gestolen van slijterij uit Musselkanaal: ‘Dit geeft zo’n triest gevoel’

Ondernemer Tim-Roderick Muthert laat zien waar ooit het predicaat hing | © Hielke Bosch/RTV1

MUSSELKANAAL – Het was een merkwaardig begin van de werkdag voor de medewerkers van slijterij Frans Muthert uit Musselkanaal. De overburen belden met de mededeling dat er een ‘trapje en houten paal tegen hun pand stonden’. Toen ze gingen kijken bleken de ergste vermoedens werkelijkheid; hun hofleverancier schild, die ze in 2018 kregen ter ere van hun 100-jarig bestaan, was van de muur gestolen.

‘Het geeft een leegte aan je pand’ 

‘Dit geeft zo’n triest gevoel’, aldus ondernemer Tom-Roderick Muthert terwijl hij nog eens naar de lege plek op de muur kijkt. ‘Dat bordje gaf gewoon een gevoel van trots waar we honderd jaar keihard voor hebben gewerkt. En dat is er dan opeens niet meer. Het geeft een leegte aan je pand.’

De attributen die de dader(s) heeft gebruikt voor de diefstal staan er nog steeds. ‘Deze paal hebben ze uit de tuin hierachter gepakt’, legt Muthert uit. ‘Van wie dat trapje is weten we niet, misschien van een buurtbewoner.’

De spullen die gebruikt zijn voor de diefstal staan nog tegen het pand | © Hielke Bosch/RTV1

Niks waard

Muthert vermoed dat het een verzamelaar moet zijn geweest die het bordje heeft weggenomen. ‘Het is kwa geld namelijk helemaal niks waard, de dief zal er dan ook weinig aan hebben. Het is speciaal voor ons met de hand gemaakt. Ook staat er een code achterop waardoor je het bord naar ons bedrijf kan herleiden.’

Niet voor het eerst

Na de diefstal kwam Muthert er ook achter dat het niet voor het eerst is dat zo’n diefstal in Musselkanaal plaats heeft gevonden. ‘We spraken met een collega in de buurt die ook zo’n predicaat heeft. En dat schild is tijdens de Kerstdagen vorig jaar ook ontvreemd.’ 

‘Denk nog maar eens goed na’

De Musselkanaalster slijterij denkt eraan om een nieuw bord te laten maken; een kostbare onderneming. Maar in eerste instantie hopen ze toch vooral dat iemand het schild ergens ziet of dat de dief het schild terug brengt. ‘Denk nog maar eens goed na over wat je gedaan hebt’, geeft Muthert de dief mee. ‘Heb je berouw? Breng ‘m dan terug. Leg het schild achter ons pand op de grasmat en dan kunnen wij ons predicaat weer aan de muur hangen. Waar hij hoort.’

Dit is het predicaat dat aan de muur hing | © Eigen foto

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.