Direct naar de inhoud.

Boerenrock Festival staat in de startblokken: ‘Ik ben ontzettend trots’

  • door:
  • op:
Het festivalterrein in wording F: Boerenrock Festival

DROUWENERMOND – Wie door Drouwenermond rijdt, ziet al de hele week veel gebeuren op het weiland waar het Boerenrock Festival plaats gaat vinden. De eerste tenten staan er al, de hekken worden geplaatst, de crossbaan wordt uitgezet. Alles wordt klaargemaakt voor aankomend weekend, want dan komt het festival, na een corona afwezigheid, weer groter terug als ooit geweest.

Ontzettend trots

Organisator Bjorn van der Veen staat op het festivalterrein in wording en kijkt trots rond. ‘Ik ben ontzettend trots dat het eindelijk weer mag’, zo begint hij te vertellen voor de camera van RTV1. ‘Het is ruim twee jaar geleden dat we hier veertigduizend bezoekers ontvingen en nu maken we ons klaar voor de vijftigduizend bezoekers.’

(Tekst gaat verder onder video)

Van der Veen kijkt niet alleen uit naar de feestende bezoekers, maar ook om de vrijwilligers aan het werk te zien. ‘We hebben dit jaar ruim vijfhonderd vrijwilligers en zij maken dit festival mogelijk. Zij hebben hun vakantie zo gepland om bij ons te kunnen helpen.’

Kers op de taart

Voor de organisator is het festival de spreekwoordelijke kers op de taart, maar eerst moet die taart gemaakt worden. De organisatie loopt als een geoliede machine en maakt elk jaar een sprong qua professionaliteit. ‘We hebben bijvoorbeeld dit jaar het terrein vanuit GPS opgebouwd. Er zit nog geen halve meter verschil tussen een paaltje die we op de tekening hebben geplaatst en die op het terrein staat.’

(Tekst gaat verder onder foto)

Organisator Bjorn van der Veen F: Rutger Breider/RTV1

Als de veiligheid gegarandeerd is, de gezelligheid top was en dat bezoekers weg gaan met het idee om volgend jaar weer naar het festival te komen, dan is het festival geslaagd voor Van der Veen. ‘Het is een hele logistieke operatie om vijftigduizend mensen op 30 hectare grond neer te zetten. We werken met de gemeente en al onze partners samen om dit festival tot een geslaagd festival te maken.’

Boerenprotesten

Ook de boerenprotesten komen ter sprake in het interview met de organisator. Het Boerenrock Festival steunt de boeren en krijgt ook veel steun van boeren. ‘Als er geen boeren zouden zijn die hun land beschikbaar willen stellen, dan is er ook geen Boerenrock Festival. We snappen de protesten, maar van sommige protesten nemen wij afstand. Om hen toch een hart onder de riem te steken hebben we een speciaal Boerenrock hoedje ontworpen.’

Het Boerenrock Festival hoedje als steun voor de boeren F: Facebook Boerenrock Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-