Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stam en Schoon rechtstreeks naar achtste finales op EK

Katja Stam in actie op het EK in München | Foto/Copyright: CEV

MÜNCHEN – Katja Stam uit Klijndijk heeft zich samen met Raïsa Schoon geplaatst voor de achtste finales op het EK Beachvolleybal in München. De twee wonnen vanochtend van het Zwitserse duo Esmee Böbner en Zoë Vergé-Dépré met 2-0.

In de eerste set ging het tot 6-6 gelijk op, maar daarna liepen Stam en Schoon uit naar een 12-7 voorsprong. Zwitserland kwam nog iets terug maar setwinst kwam niet meer in gevaar: 21-17. De tweede set was spannend, maar op het beslissende moment maakten de Nederlandse dames het verschil. Van 17-17 sprintten Stam en Schoon naar de overwinning met opnieuw 21-17. Na de eerdere overwinning op het Litouwse duo Dumbauskaite en Grudzinskaite zijn de twee geplaatst voor de achtste finale.

De achtste finales worden morgen vanaf 18 uur gespeeld. Tegen wie Stam en Schoon het dan moeten opnemen wordt morgenmiddag bekend. Vorig jaar wonnen Stam en Schoon zilver op het EK.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.