Direct naar de inhoud.

EK vierspannen en WK paramennen volgend jaar in Exloo

  • door:
  • op:
Tweevoudig Europees Kampioen Bram Chardon uit Schipluiden zal in 2023 in Exloo een gooi doen naar zijn derde Europese gouden medaille op rij. Foto: Krisztina Horváth

EXLOO – Hippisch Centrum Exloo is volgende zomer het toneel van twee grote paardensportevenementen: het Europees Kampioenschap Vierspannen en het Wereldkampioenschap Paramennen. De evenementen staan voor 23 tot en met 27 augustus op de kalender.

Om het EK en het WK optimaal te kunnen faciliteren, worden de wedstrijdterreinen uitgebreid en geheel opnieuw ingedeeld. De bestaande marathonhindernissen worden deels vervangen en verplaatst. De kampioenschappen worden eerder in het seizoen (van 23 tot en met 26 maart) voorafgegaan door een internationale menwedstrijd voor alle rubrieken georganiseerd.

Lieuwe Koopmans van het organisatiecomité: “Wij hebben een aantal jaren geleden met succes de jaarlijkse internationale menwedstrijd in Exloo nieuw leven ingeblazen. Deze wedstrijd vormt een belangrijk evenement op de kalender van Hippisch Centrum Exloo. Wij willen graag doorgroeien en we hebben al een aantal kampioenschappen van andere disciplines op onze naam staan. De organisatie van het EK vierspannen past uitstekend in onze visie om Hippisch Centrum Exloo, de provincie Drenthe en de vierspansport in Nederland extra op de kaart te zetten. Het WK paramennen vormt een perfecte aanvulling op dit EK aangezien wij in Exloo ook al ieder jaar de paramenners ontvangen en wij de paramensport een zeer warm hart toedragen.”

Bij het paramennen hoopt drievoudig wereldkampioene Grade 2 Francisca den Elzen uit Drouwenerveen volgend jaar kans te maken om voor eigen publiek haar vierde wereldtitel op rij binnen te slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-