Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stam en Schoon grijpen naast EK-finale

Stam en Schoon op het EK in München | Foto: CEV

MÜNCHENDe uit Klijndijk afkomstige Katja Stam en Raïsa Schoon hebben de eindstrijd van de EK beachvolleybal in München niet weten te halen. De Letse dames Anastasija Kravcenoka en Tina Graudina waren in de halve finales in twee sets te sterk: 21-13, 21-19.

In de eerste set kwamen Stam en Schoon nooit in een ritme. Alles viel de kant van de Letse dames op en er leek ook wat frustratie bij Stam en Schoon in te sluipen. Aan het einde van de eerste set kreeg het Nederlandse duo toch weer wat vertrouwen na een paar puntjes, maar verloor de eerste set wel met 21-13.

In de tweede set trokken Stam en Schoon de ingezette lijn door. Op 9-9 in de tweede set won het als vijfde geplaatste tweetal een lang en fraai punt en leken er kansen te liggen. Het lukte de Nederlanders echter niet om een gat te slaan en op 16-16 waren het de Letten die afstand namen. Op 20-19 maakte Letland het vervolgens af.

Daarmee resteert voor Stam en Schoon morgen nog het duel om de bronzen medaille. Wie daarin de tegenstander gaat worden is pas later vanavond bekend.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.