Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stam en Schoon in regenachtig München naar halve finale EK

Stam en Schoon op het EK tijdens de achtste finales | Foto: CEV

MUNCHEN – Katja Stam uit Klijndijk heeft zich samen met Raïsa Schoon vrijdagochtend geplaatst voor de halve finale van het EK beachvolleybal in München. In een spannende drie setter wonnen de Nederlandse dames met 2-1 van Anouk Vergé-Dépré en Menia Bentele uit Zwitserland.

De eerste set ging alle kanten op. Na een 8-6 achterstand stelde de 23-jarige Stam orde op zaken met een goede serviceserie. Het resulteerde in een 12-9 voorsprong. Toch kwamen de Zwitserse vrouwen terug en zelfs op voorsprong. Met twee monsterblocks op 19-19 en 21-20 sleepte Stam de set dan toch binnen.

In de tweede set ging het tot 6-6 gelijk op, maar daarna liep Nederland uit naar 9-6 door een goede verdedigende actie van Schoon en een blokpunt van Stam. Toch kwam Zwitserland opnieuw terug. Door twee buiten geslagen ballen van Schoon op 19-19 sleepten Vergé-Dépré en Bentele er een derde set uit.

Stuivertje wisselen

In de derde en beslissende set was het stuivertje wisselen geblazen aan het begin. Door opnieuw een goed blokpunt van Stam liep Nederland gestaag uit naar 8-5 en 13-8. Op 14-11 maakte Stam het af om door te gaan naar de halve finale. Die wedstrijd spelen Stam en Schoon vrijdagavond tegen het Letse duo Tina Graudina en Anastasija Kravcenoka.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.