Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Volgende Noorderling maakt opwachting in programma I Want Your Song: ‘Het was een heel leuk avontuur’

Muzikant Jason Staal in de videoclip van ‘Samen Stadskanaal’ | © Screenshot Samen Stadskanaal

HILVERSUM – Je mag wel zeggen dat lokale artiesten flink aan de Hilversumse studiodeur kloppen. Vorige week won Knoalster hitproducer Jeroen Russchen het SBS6 programma ‘I Want Your Song’. Nu, een week later, kunnen we de Drentse singer-songwriter Jason Staal in hetzelfde programma bewonderen. Dit keer zoeken de Volendammers Nick en Simon in het programma hun nieuwe hit.  

In het SBS6 programma ‘I Want Your Song’ zoekt iedere week een bekende zanger een nieuw nummer voor zijn repertoire. Verschillende sing- en songwriters mogen hun eigen nummer ten gehore brengen en de zanger kiest dan uiteindelijk de favoriet. 

‘Meteen uit gebonjourd’

Helaas voor de Drent had hij niet zoveel succes als zijn collega uit Stadskanaal. ‘Ik werd er meteen uit gebonjourd’, vertelt Jason Staal aan RTV1. Staal, die eerder nog het nummer ‘Samen Stadskanaal’ schreef, hoopte met zijn lied ‘Beter Dan Dit’ de nieuwe hit voor Nick en Simon in handen te hebben. 

‘Een heel leuk avontuur’

Dat mocht jammer genoeg niet zo zijn, maar spijt van zijn deelname heeft Staal absoluut niet. ‘Het was een enorm gezellige dag. Mijn mede-deelnemers waren allemaal super goed en ook enorm aardig. Dus ik zit er niet enorm mee dat ik ben afgevallen. Zie het zo; ik kwam in ieder geval in de top 5. En het was daarbij een heel leuk avontuur.’

Weinig zenuwen

Staal bracht, buiten zijn muzieknummer, ook wat Drentse nuchterheid de Hilversumse studiovloer op. Van zenuwen waren bij hem namelijk geen sprake: ‘Ik was al een hele dag daar met al die anderen. Op het laatst wordt er dan nog een spelelement aan toegevoegd. Dat ging voor mij allemaal heel ontspannen.’

‘Oud Nick en Simon werk’

Wel hadden de bekende artiesten van dienst nog een kritiek puntje te leveren, het leek volgens hun nogal op ‘oud Nick en Simon werk.’ Staal: ‘Ik had vier liedjes ingestuurd, waarvan alleen deze op het oude werk leek. En de redactie koos uiteindelijk deze.’

In de studio met vorige winnaar

Bij de pakken neer zitten is er voor Jason dus niet bij. Binnenkort gaat hij zelfs de studio in met de winnaar van vorige week. ‘Ja, da’s wel leuk. Ik ga namelijk samen met mijn collega Wibrand Brontsema weer een nieuw nummer opnemen. En dat doen we in de studio van Jeroen Russchen.’

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.