Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Buurtbewoners Musselkanaal waarschuwen voor wespennest onder bankje: ‘Vooral niet betreden’

Een geïmproviseerd bordje waarschuwt de mensen voor het wespennest | © Erik Louwdijk

MUSSELKANAAL – Het was even flink schrikken voor twee kinderen uit Musselkanaal zaterdag. De twee wilden even gaan zitten op een bankje bij de speeltuin aan de Werkmanlaan, maar daar bleek een wespennest onder te zitten. Al snel zoemden tientallen wespen om de kinderen heen, en staken zelfs een aantal keer. 

Buurtbewoner en raadslid Erik Louwdijk greep hierop in en besloot het gedeelte rondom het bankje af te zetten. ‘De eerste nood is nu weg’, aldus Louwdijk. ‘Zolang je niet in de buurt komt zullen de wespen niets doen. Het nest zit echt onder het zitgedeelte. Dus tot het nest is verwijderd moeten mensen het bankje vooral niet betreden.’

Verkiezingsdoeken

Het is een opvallend gezicht, aangezien Louwdijk het bankje heeft afgezet met oude verkiezingsdoeken van zijn eigen partij Lokaal Betrokken. ‘Ik had zo even snel niets anders en wie wie wat bewaart die heeft wat’, lacht hij. ‘Maar ik heb de doeken omgedraaid neergezet, dat vond ik wel even netjes.’

Raadslid en buurtbewoner Erik Louwdijk heeft het bankje afgeschermd | © Erik Louwdijk

‘Hoop dat de gemeente het oppakt’

De buurt heeft inmiddels een melding gedaan via de Fixi app. Louwdijk: ‘Ik hoop dat de gemeente het morgen snel oppakt. Want dit is natuurlijk geen fijne situatie.’ Louwdijk waarschuwt iedereen dan ook om tot die tijd uit de buurt van het bankje en de afzetting te blijven, en deze ook vooral niet weg te halen.

Met de twee kinderen die zijn gestoken gaat het inmiddels naar omstandigheden goed. ‘Ze zijn vooral flink geschrokken’, aldus de vader. Na een kort onderzoek in het ziekenhuis konden ze weer naar huis. 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.