Direct naar de inhoud.

Organisator Boerenrock: ‘Gisteravond was een hele heftige avond’

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 21 aug 2022
  • tags:
Organisator Bjorn van der Veen F: Rutger Breider/RTV1

DROUWENERMOND – Gisteravond moest een mooie slotavond van de derde dag Boerenrock worden. Helaas liep dit iets anders. Het slotoptreden van Mart Hoogkamer werd al na enkele seconden gestaakt nadat de volkszanger met bier bekogeld werd. Daarnaast waren er ’s nachts enkele brandjes op de Boerenrock Camping. Organisator Bjorn van der Veen spreekt in een video op de Boerenrock Facebookpagina van een ‘onrustige avond’.

En dat terwijl de organisatie het zo goed in de hand dacht te hebben: ‘We hadden het met het management van Hoogkamer helemaal afgetikt dat wij voldoende beveiliging zouden leveren’, aldus organisator Bjorn van der Veen over het biergooi incident. ‘Het biergooien is inmiddels namelijk wel bekend bij de zanger. Wij hadden daarom ook zes man bij het podium staan. Maar voordat Mart ‘goedenavond’ kon zeggen kreeg hij al een biersalvo over zich heen.’

Onrust op de camping

Nadat Hoogkamer het podium en het festivalterrein had verlaten waren de problemen voor Van der Veen en zijn vrijwilligers nog niet voorbij. ’s Nachts begonnen mensen op de bijbehorende camping vuurtjes te stoken. De brandweer moest eraan te pas komen om alles te blussen. ‘We hebben inmiddels vijftien jaar Boerenrock en tien jaar de camping’, vervolgt Van der Veen. ‘Maar zo extreem heb ik het nog niet vaak gezien. En dat is geen Boerenrock.’

‘Ons kindje Boerenrock komt in gevaar’

De organisatie kreeg van de politie te horen dat de boel snel gesust moest worden, anders zouden er maatregelen volgen. ‘We zijn daarna snel met verschillende groepen bezoekers in gesprek gegaan. Daarbij hebben we ook duidelijk gemaakt dat ons kindje Boerenrock op deze manier in gevaar komt.’

De organisatie hoopt dat de laatste dag van het festival rustiger verloopt. ‘We willen er een mooie familiedag van maken.’

Media aandacht

Van der Veen ziet de hele media- en berichtenstroom na afloop van het biergooi incident met gemengde gevoelens aan. ‘Aan de ene kant heb je natuurlijk de media aandacht. Maar aan de andere kant baal je dat je op deze manier in de media terecht komt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-