Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voormalig SC Veendam speler Angelo Cijntje gaat aan de slag voor voetbalelftal Curaçao

Angelo Cijntje | © Eigen foto

VEENDAM/WILLEMSTAD – Oud-voetballer van onder andere SC Veendam en FC Groningen, Angelo Cijntje, gaat aan de slag bij het voetvalelftal van Curaçao. Hij is door de kersverse bondscoach Remko Bicentini benaderd om in zijn staf plaats te nemen als performance coach. Dit betekent dat Cijntje de spelers wedstrijdfit gaat maken, door zich bezig te houden met bijvoorbeeld mobiliteit en hersteltrainingen.

‘Dit speelde eigenlijk al een tijdje’, vertelt een enthousiaste Angelo Cijntje aan RTV1. ‘Mijn naam was er al eerder gevallen. Maar nu de positie vrij is gekomen, ben ik benaderd.’

Speler

Voor de voormalig voetballer en sportschool eigenaar in Veendam is het Curaçaose team geen onbekende. Cijntje werd geboren in de hoofdstad van het eiland; Willemstad, en speelde vanaf 2011 zes interlands voor het land. Hij maakte bij het team ook zijn enige interland doelpunt; in november 2011 tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden. ‘Ik ken de huidige coach ook nog uit die tijd. Hij was toen ik er speelde was bij assistent-coach.’ 

‘Stond al heel lang op mijn lijstje’

Dat Cijntje de komende vier jaar in de staf van het nationale team plaats mag nemen vult hem met een enorm gevoel van trots: ‘Dit stond al heel lang op mijn lijstje. Die verbondenheid met Curaçao en het voetbal daar is er nog steeds. Ik kan dan ook niet anders dan trots zijn om dit avontuur te beginnen.’

Van Veendam naar het Caribisch gebied

In de week van 20 september begint dit avontuur voor hem. Dan vliegt hij samen met staf en spelers naar Indonesië voor twee oefen-interlands. Dat Cijntje vanaf nu een belangrijke aanstelling aan de andere kant van de wereld heeft, betekent echter niet dat hij de Groningse veengrond gaat verlaten. ‘Ik ga daarheen als er interlandweken zijn, dat is een paar keer per jaar. De rest van de tijd ben ik gewoon in Nederland. Het fijne is dat de meeste interlands plaats vinden binnen het Caribisch gebied. Dus dat is niet bepaald vervelend te noemen’, zegt de voormalige voetballer met een knipoog. 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.