Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Beachpark Stadskanaal maakt zich op voor NK beachhandbal: ‘Dit is de kers op de taart’

Voorzitter van het Beachpark, Ferry Roek | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Het is een productieve drukte op het Beachpark in Stadskanaal. Vrijwilligers lopen af en aan om het sportterrein gereed te maken voor het NK beachhandbal dat zaterdag gaat beginnen. Vanuit heel het land komen verenigingen naar ’t Knoal om te strijden voor de winst.

Voorzitter van het Beachpark, Ferry Roek, is samen met de andere vrijwilligers al weken bezig met de voorbereidingen. Op deze laatste dag voor het begint zorgt hij ervoor dat alle puntjes op de i gezet worden. ‘Je staat ermee op en gaat ermee naar bed’, lacht Roek. ‘Maar echt, ik ben hier nu zo vaak. Kan hier beter m’n bed neer gaan zetten.’

228 wedstrijden is twee dagen

In totaal zullen 76 teams, met 800 deelnemers mee doen aan het NK. Ze komen uit alle windstreken, en ook de noordelijke regio is vertegenwoordigd. Zo doen onder meer de lokale handbalvereniging Jahn II uit Stadskanaal en HVC uit Barger-Compascuum mee. Roek’: De concurrentie is sterk. Hoever ze het gaan brengen durf ik niet te zeggen. Maar dat ze mee mogen doen is al een pluim waard. Ze behoren hiermee wel tot de top van Nederland.’

Aan het NK doen alle leeftijden mee; van de senioren tot de pupillen. Er zal dan ook genoeg te zien zijn voor de toeschouwers; er worden maar liefst 228 wedstrijden in twee dagen gespeeld. 

Twee jaar oud, maar toch net nieuw

Het Beachpark werd twee jaar geleden aangelegd, maar door de coronacrisis pas vorige maand officieel geopend. Verschillende verenigingen maken gebruik van het terrein en samen met de vrijwilligers wordt het park onderhouden. ‘Dit NK is voor mij echt de kers op de taart’, glundert Ferry Roek. ‘We zijn hier nu al een hele tijd bezig met elkaar, het gaat ongelofelijk goed. Dat we nu gezamenlijk dit NK tot realiteit weten te brengen is gewoon fantastisch.’

Er wordt nog even de laatste hand gelegd aan de zandvelden | © Hielke Bosch/RTV1

‘Ibiza in Stadskanaal’

Ondanks al het harde werk en de nodige stress die bij de organisatie van zo’n evenement komt kijken, is het volgens Roek ook gewoon een feest om te doen. ‘Die avonden aan het eind van een dag voorbereiden ga ik wel missen. Als je hier dan op zo’n mooie zomeravond zit, zand ligt er mooi bij, de palmbomen in de schijnwerpers, is het net Ibiza in Stadskanaal.’

De wedstrijden beginnen zaterdag om 9.00 uur  – na de officiële opening door wethouder Goedhart Borgesius van Stadskanaal – en gaan tot het begin van de avond door, op zondag starten de eerste wedstrijden om 9.30 uur en beginnen de finales rond 15.00 uur.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.