Direct naar de inhoud.

Flinke verschillen stijging WOZ-waarde in de regio

  • door:
  • op:
geld

REGIO – De gemiddelde WOZ-waarde is landelijk gezien met 8,6 procent gestegen. In de regio zijn de verschillen behoorlijk. De gemeente Westerwolde spant de kroon met 15,1 procent. De gemeenten Veendam en Stadskanaal zijn wat ‘gematigder. Daar stijgt de WOZ-waarde met 9,1 procent, nog steeds hoger dan het landelijk gemiddelde.

Dat blijkt uit een inventarisatie van het CBS. In Pekela gaat de gemiddelde WOZ-waarde met 12,8 procent omhoog. Inwoners van de gemeente Borger-Odoorn zien een gemiddelde stijging van 11,5 procent. Buurgemeente Aa en Hunze houdt de stijging van de WOZ-waarde op 9,5 procent.

De WOZ-waarde volgt de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen met een jaar vertraging. Deze vertraging komt doordat woningen voor de WOZ in 2022 worden getaxeerd naar de waarde van 1 januari van het voorgaande jaar. Bij de berekening van de ontwikkeling van de WOZ-waarde worden alle woningen meegenomen, ook huurwoningen en niet verkochte koopwoningen. Daarnaast verandert de woningvoorraad door nieuwbouw en sloop, wat over het algemeen leidt tot een hogere WOZ-waarde. 

Kijk op de site van het CBS voor een landelijk en uitgebreid overzicht van de waardestijging.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal