Direct naar de inhoud.

Peter Zwiers draagt fractievoorzitterschap PvdA over aan ‘jonge hond’ Yannick Olij

  • door:
  • op:
De nieuwe fractievoorzitter van de PvdA Borger-Odoorn, Yannick Olij | Foto: PvdA Borger-Odoorn

BORGER- ODOORN – Peter Zwiers uit Nieuw Buinen draagt het fractievoorzitterschap van de Partij van de Arbeid in Borger-Odoorn over aan de 24-jarige Yannick Olij uit 2e Exloërmond. Daarnaast doet Jan Feiken afstand van het voorzitterschap van de partij. De voorzittershamer wordt overgenomen door voormalig raadslid Jenine Bijker.

Volgens Zwiers was de keuze om afstand te doen van het fractievoorzitterschap een logische. ‘Met mijn voorzitterschap van 200 jaar Nieuw-Buinen en een jong gezin is mijn agenda goed gevuld. Daarnaast heb ik Yannick bezig gezien tijdens de onderhandelingen de coalitie en zie ik hoe leergierig hij is.’

Zwiers gaf in maart 2021 toen hij als lijsttrekker werd gekozen van de partij dat als het zover is hij ook graag de jeugd de kans wil geven. ‘Dat moment is dus nu gekomen. Op de achtergrond ga ik Yannick natuurlijk bij staan, maar hij is er klaar voor om het stokje over te nemen.’

Komende vrijdagavond tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 1 op Vrijdag zal Yannick Olij uitleggen waarom hij volmondig ja heeft gezegd tegen het fractievoorzitterschap. 1 op Vrijdag is vrijdag vanaf 19 uur te zien bij RTV1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-