Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn stelt opnieuw sporthallen beschikbaar voor noodopvang 125 vluchtelingen

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 30 aug 2022
  • tags:
De Hunsowhal. Foto: Google

2E EXLOËRMOND/ EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn stelt opnieuw de Hunsowhal in 2e Exloërmond beschikbaar voor noodopvang van vluchtelingen. Ook in de sportzaal in Exloo worden vluchtelingen opgevangen.

Van donderdag 1 september tot en met vrijdag 9 september kunnen daar 125 vluchtelingen worden opgevangen. Het gaat om mensen die niet terechtkunnen in Ter Apel, waar het aanmeldcentrum al tijden overvol zit. Eerder stelde Borger-Odoorn in mei de Hunsowhal ook al beschikbaar voor noodopvang.

Druk op buurgemeente verminderen

‘We zien en horen dagelijks in het nieuws over de grote stroom aan vluchtelingen die zich melden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel,’ zo zegt burgemeester Jan Seton. ‘Wij willen graag onze bijdrage leveren en deze tijdelijke noodopvang op twee locaties aanbieden om de druk op onze buurgemeente Westerwolde te verminderen’.

In de Hunsowhal is plaats voor maximaal 85 vluchtelingen, in de sportzaal in Exloo is ruimte voor maximaal vijftig vluchtelingen. De gemeente Borger-Odoorn maakt de de hallen klaar voor de noodopvang en wordt daarbij geholpen door het COA en het Rode Kruis. Omwonenden van de Hunsowhal en de sportzaal in Exloo kunnen met vragen terecht bij de locatiemanagers van de gemeente.

Geen permanent AZC

Voorlopig ligt er geen vraag van het COA bij de gemeente voor het openen van een AZC. Borger-Odoorn is in Drenthe de enige gemeente waar nog nooit een AZC is geweest. Nu het Rijk in Albergen de gemeente overruled en daar een hotel om gaat bouwen tot AZC kijken ook andere gemeentes, waaronder Borger-Odoorn, naar die situatie.

Wethouder Henk Zwiep hoopt een situatie zoals in Albergen te voorkomen. ‘Het is geen wenselijke situatie dat het Rijk een gemeente overruled. Al helemaal niet als je het hebt over draagvlak. Wij zijn een gemeente die altijd willen meewerken, maar op dit moment hebben wij geen vraag lopen of we een AZC willen openen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-