Direct naar de inhoud.

Stadskanaal plaatst tweede noodopvang tent voor asielzoekers aan de Manegelaan

  • door:
  • op:
De tijdelijke noodopvang aan de Manegelaan in Stadskanaal | © Marcel Nieuwenweg/RTV Noord

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal plaatst op verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een tweede noodopvang tent op het terrein aan de Manegelaan. Hier staat momenteel al zo’n tent waar ’s nachts asielzoekers uit Ter Apel kunnen overnachten.

De bedoeling is dat de tweede tent er voor enkele weken zal staan, totdat de opvanglocatie in Zoutkamp geopend is. Met de tweede tent erbij kunnen er in totaal 200 mensen worden opgevangen.

‘Om echt door te pakken, moeten we met elkaar nu die extra stap zetten’, aldus wethouder Ingrid Sterenborg (ChristenUnie). ‘Die tweede tent vraagt wel meer capaciteit van onze organisatie. Maar als dat nodig is om in Ter Apel de rust terug te laten keren, dan doen we het.’

‘De opvang van vluchtelingen is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle Nederlandse gemeenten’, vult burgemeester Sloots aan. ‘De gemeente Stadskanaal draagt hier vanzelfsprekend aan bij. Als alle gemeenten die verantwoordelijkheid nemen, zijn we des te eerder uit deze onmenselijke situatie.’

Opvang Oekraïners

De eerste tent aan de Manegelaan werd op 9 juni geplaatst en was eigenlijk bedoeld voor noodopvang van Oekraïense vluchtelingen. Dit bleek achteraf niet nodig, waardoor de tent wekenlang leegstond. De gemeente besloot daarom de tent in te zetten voor nachtopvang van vluchtelingen uit Ter Apel, die anders buiten het aanmeldcentrum hadden moeten slapen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal