Direct naar de inhoud.

Burgemeester Veendam vraagt opnieuw uitstel aan voor woning in Veendam

  • door:
  • op:
Burgemeester Berry Link van Veendam F: Gemeente Veendam

VEENDAM – Burgemeester Berry Link uit Veendam heeft opnieuw uitstel gevraagd aan Commissaris van de Koning René Paas, vanwege krapte op de woningmarkt. ‘Burgemeesters moeten wonen in de gemeente waar zij zijn benoemd. Omdat verhuizen niet altijd gelijk mogelijk is, kan de gemeenteraad een ontheffing van de verhuisplicht geven van maximaal één jaar’, meldt de website burgemeesters.nl

Onvoorspelbare huizenmarkt

Het is Link niet gelukt om een huis te zoeken in de gemeente Veendam. De Commissaris van de Koning heeft begrip voor het probleem. ‘De bijzondere omstandigheden die ik daarvoor aanwezig acht liggen met name in de problematische woningmarkt, waarbij het ook voor burgemeesters lastig kan zijn om tijdig een geschikte woning te vinden, gezien het zeer beperkte aanbod en de onvoorspelbare overbiedingen’, aldus Paas in een brief die gestuurd is naar de gemeenteraad.

Coronaproblematiek

Link heeft ook uitstel gevraagd, omdat hij erg druk was met de coronaproblematiek in de eerste maanden van zijn loopbaan als burgemeester van Veendam. Daar heeft Paas niet op gereageerd in zijn brief.

Speciale eisen voor een huis

Op de eerstgenoemde website staat ook dat een burgemeester niet zomaar een huis moet gaan kopen. ‘Omdat de woning van een burgemeester regelmatig in enige vorm beveiligd moet worden, doet een nieuwe burgemeester er goed aan in de zoektocht naar een (koop)huis op een aantal punten te letten. Dit om te voorkomen dat in de toekomst onnodig extra (eigen of gemeentelijke) kosten moeten worden gemaakt.’

Voorbeelden zijn bijvoorbeeld dat het huisnummer verlicht moet zijn, het huis aan de eisen conform het Politie- keurmerk Veilig Wonen moet voldoen, een zichtbare voordeur is aan te raden (voor de sociale controle is het goed dat voorbijgangers kunnen zien wat zich bij de voordeur afspeelt) en dat er in de buurt een verlichte parkeerplek moet zijn.

De Veendamse burgemeester woont op dit moment nog in zijn woonplaats Geldrop, maar moet voor 15 september 2023 verhuisd zijn. Op dit moment zijn er 174 huizen te koop op Funda in de gemeente Veendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-