Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pretletters: hulpmiddelen voor slechtzienden en vergeten oogziektes

Paul Gerringa komt in Pretletters vertellen over hulpmiddelen voor slechtzienden | Foto: Eigen foto

De uitzending van Pretletters deze maand gaat over de hulpmiddelen voor slechtzienden en vergeten oogziektes. Presentatoren George Flapper en Wim Dussel gaan daarbij in gesprek met Paul Gerringa, Bert van der Pol en Wendy Potze.

Paul Gerringa heeft een praktijk aan huis waarbij hulpmiddelen voor slechtzienden opgemeten kunnen worden. Met de mobiele meetinstrumenten kan hij een aangepast advies geven. Het kan zowel een optisch of een elektronisch hulpmiddel zijn.

Vergeten Oogziektes

In de eerste aflevering van de serie Vergeten Oogziektes neemt Bert van der Pol ons mee in de wereld van schemerige diagnoses. Een paar oogziektes zijn zo vreemd, vaag en onverklaarbaar dat ze bijna vergeten zijn. Zoals de ‘Veenhuizeroogziekte’, de ‘Klierstofziekte’ en de ‘Kampogen’.

Wendy Potze komt in de uitzending vertellen wat Bartiméus, de stichting die hulp biedt voor mensen die slechtziend of blind zijn, tijdens de coronatijd voor zorg kon leveren. Vooralsnog was alleen telefonische hulp mogelijk. Zorg via de digitale weg werd veder ontwikkeld. De uitzending van Pretletters is komende woensdag vanaf 21 uur te beluisteren via RTV1.nl of via 105.3 of 106.9 FM.

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.