Direct naar de inhoud.

UDI speelt bij de STAR; Knoalster humor met een Jordanees sausje

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 05 sep 2022
  • tags:
Toneelvereniging UDI speelde op het perron van Museumspoorlijn STAR | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Van burgerlijk gedoe over het dorpsfeest, tot blind dates met een anjer in de knoopsgat; zomaar een greep uit de eenakters die Toneelvereniging UDI uit Stadskanaal afgelopen weekend speelde. Korte voorstellingen met een flinke dosis droge humor, herkenbare taferelen en Knoalster nostalgie. 

Hun toneelspel werd afgewisseld door Muziektheater de Kanaalstreek dat op geheel eigen wijze het verhaal van de Jordanese Ciske de Rat ten gehore bracht. Dit alles met het decor van het iconische perron van de STAR, maakte het een bijzondere toneelavond. 

Muziektheater de Kanaalstreek bracht het verhaal van Ciske de Rat | © Hielke Bosch/RTV1

Voor acteurs en muzikanten waren de twee nazomeravonden toneel spelen een verademing. Na lang wachten en uitstellen door corona, konden ze hun toneelkunsten weer aan het publiek laten zien. ‘We stonden echt wel te popelen om weer te beginnen’, vertelt Fokko Trip van UDI. ‘We waren net een stel jonge veulens’. En niet alleen de acteurs waren opgelucht: ‘Ook het publiek was echt heel enthousiast’, vult Kirsten Groenewold-Knibbe aan. ‘Het weer was goed, de locatie is mooi. Wat wil je nog meer?’

‘Perfect decor’

Het is voor de spelers van UDI het STAR station in Stadskanaal geen onbekend terrein. In 2018 speelden ze hier, ter gelegenheid van hun 100-jarig bestaan, al de voorstelling ‘De Spooktrein’. ‘Het is een fantastische locatie. Je hebt hier zoveel mogelijkheden. Onze beide eenakters spelen zich af op een terras en dan leek dit ons het perfecte decor.’

Terug naar het theater

Nu het voor UDI weer mogelijk is om voor publiek te spelen kunnen ze eindelijk hun, tot tweemaal toe uitgestelde, voorstelling ‘Edelweiss’ weer op de planken brengen. De datum staat op 11 maart 2023. En is driemaal dan scheepsrecht? ‘Absoluut, we gaan knallen in maart.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-