Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gedeputeerde Hamster wil door en trekt de kar bij de ChristenUnie

Johan Hamster volgt Henk Staghouwer op als gedeputeerde | Foto: Gemeente Stadskanaal

GRONINGEN/STADSKANAAL – Johan Hamster is de lijsttrekker voor de ChristenUnie bij de komende Statenverkiezingen. De huidige gedeputeerde en opvolger van Henk Staghouwer hoopt zijn bestuurswerk een vervolg te geven. Dat meldde RTV Noord woensdagmiddag op hun website.

Hamster is geen onbekende in de Groninger politiek. Hij was elf jaar wethouder in Stadskanaal, groeide daar uit tot het bestuurlijk gezicht van Stadskanaal en werd voor zijn inzet voor de noodlijdende gemeente beloond met de titel Beste Bestuurder van 2020 in het blad Binnenlands Bestuur. De voormalig inwoner van Stadskanaal profileerde zich door voortdurend aandacht te vragen voor de lastige financiële positie van Stadskanaal en door zijn inzet voor werkvoorzieningsschap Wedeka.

Opvolger Staghouwer

Toen eind vorig jaar bekend werd dat Henk Staghouwer minister van Landbouw zou worden, schoof Hamster door naar de functie van gedeputeerde van onder meer natuur en landbouw en de versterkingsoperatie in het bevingsgebied. Staghouwer legde overigens eerder deze week zijn functie als minister neer.

Huidig fractievoorzitter Fredric Geijtenbeek is de nummer twee op de lijst en huidig Statenlid Margriet Donker is nummer drie. De ChristenUnie heeft momenteel vier zetels in Provinciale Staten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.