Direct naar de inhoud.

Vluchtelingen kunnen weekend langer in Hunshowhal in 2e Exloërmond blijven

  • door:
  • op:
De Hunsowhal. Foto: Google

2E EXLOËRMOND – De tachtig vluchtelingen die verblijven in de Hunsowhal in 2e Exloërmond, kunnen daar een weekend langer blijven. Dat heeft de gemeente Borger-Odoorn besloten op verzoek van het COA.

Het COA heeft nog geen plek gevonden voor de vluchtelingen die nu tijdelijk in de hal verblijven. De vluchtelingen konden in eerste instantie tot 9 september blijven. Met de verlenging kunnen de tachtig vluchtelingen er nu tot en met maandag 12 september blijven. ‘Ik hoop dat de omwonenden in 2e Exloërmond onze beslissing steunen en begrip hebben voor ons besluit’, zegt burgemeester Jan Seton. Hij zegt dat het COA veel moeite doet om een andere plaats voor ze te vinden.

De omwonenden zijn via een brief op de hoogte gesteld van de verlenging. Volgens de gemeente is dit de laatste verlenging voor de opvang in de Hunsowhal.

Sportzaal Exloo

Een andere groep vluchtelingen die momenteel in de sportzaal in Exloo verblijft, vertrekt daar wel volgens planning komende vrijdag. Zij vertrekken vrijdag naar een nieuwe locatie die het COA gevonden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-