Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Havenmeester vliegveld Stadskanaal na drugsvondst: ‘Piloot zei dat hij kwam golfen’

Een ultralight vliegtuig op archiefbeeld, niet het vliegtuig in kwestie | © ANP via RTV Noord

VLEDDERVEEN – De piloot van het drugsvliegtuig dat woensdagochtend is geland in Stadskanaal had golfclubs mee, maar ook twintig tot dertig kilo drugs. Havenmeester Fred Borger was erbij toen de politie het vliegtuig onderzocht. ‘Ze vonden iets waarvan ze zeiden: bingo.’

De Servische piloot is aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Melding van verdacht vliegtuig

Het begint als een normale woensdagochtend op het kleine vliegveld bij Vledderveen. Daar komt verandering in als Schiphol een melding geeft van een verdacht vliegtuig. Fred Borger, hoofd havenmeester, krijgt de taak om eens te gaan praten met de piloot. Ook hij krijgt, net als Schiphol, snel het vermoeden dat hier iets niet pluis is.

Vliegveld Stadskanaal | Foto: Vliegclub Westerwolde

Golfen

‘De piloot zei dat hij langs allerlei plekken ging om te gaan golfen’, wat de golfclubs in zijn bagage moesten bevestigen. Als de piloot aangeeft net in Oostwold geweest te zijn, vindt de havenmeester dat verdacht. De plaatselijke Pitch & Putt is namelijk niet een locatie die golfers opzoeken. 

‘Bingo’

Bij aankomst op het vliegveld haalt de politie meteen het vliegtuig leeg en vinden agenten iets waarvan ze ‘bingo’ zeggen, aldus Borger. In eerste instantie wordt er gedacht aan pure cocaïne, maar dat is nog niet zeker. De stof wordt nu onderzocht bij een laboratorium in Lelystad. Het gaat volgens Borger in ieder geval om twintig à dertig kilo verdovende middelen.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.