Direct naar de inhoud.

Stadskanaal biedt noodopvang aan in regen wachtende asielzoekers uit Ter Apel (update)

  • door:
  • op:
Asielzoekers wachten buiten in Ter Apel | © Marten Nauta/RTV Noord

STADSKANAAL/TER APEL – Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel staan enkele honderden asielzoekers in de regen en onweer voor de poorten te wachten. Het zou gaan om zo’n vierhonderd mensen, en dat kan oplopen.

Stadskanaal heeft opnieuw noodopvang aangeboden in de tenten aan de Manegelaan. In de loop van de avond werd bekend dat daar nog plekken beschikbaar waren. In totaal hebben er in de nacht van donderdag op vrijdag 107 mensen in de noodopvang geslapen. Het ging hierbij alleen om gezinnen met vrouwen en kinderen, zo laat de gemeente vrijdagochtend desgevraagd aan RTV1 weten.

De noodopvangtent in Stadskanaal | © RTV1

Buiten het aanmeldcentrum in Ter Apel is inmiddels een kleine tent neergezet om zo de mensen enigszins een droge plek te kunnen bieden. Volgens berichtgeving van RTV Noord wordt de sfeer op het terrein in Ter Apel wel steeds grimmiger. Het COA weet niet hoeveel mensen er daadwerkelijk buiten moeten overnachten.

Een kleine tent is één van de plekken waar de wachtende asielzoekers kunnen schuilen voor de regen | © Marten Nauta/RTV Noord

Dit bericht is geüpdatet met informatie over het aantal mensen die overnacht hebben in de noodopvang Stadskanaal



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal