Direct naar de inhoud.

Noodverordening in Ter Apel en Ter Apelkanaal

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 11 sep 2022
  • tags:
De locatie waar de noodverordening, die door de Veiligheidsregio Groningen afgegeven is, van kracht is F: Veiligheidsregio Groningen, RTV Noord. Bewerking: RTV1

TER APEL – Vanaf zaterdagmiddag 12 uur geldt een noodverordening in Ter Apel en omgeving. Deze noodverordening is afgekondigd door de voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling. De noodverordening reguleert een verblijfsverbod voor niet-geregistreerde asielzoekers op het voorterrein en de naaste omgeving van het aanmeldcentrum.

Bovengemiddelde instroom

‘In het aanmeldcentrum van de IND (immigratie- en naturalisatiedienst) is sprake van een bovengemiddelde instroom en een stagnerende uitstoom van asielzoekers, waardoor het aantal asielzoekers dat maximaal op het terrein mogen verblijven met honderden per dag wordt overschreden’, staat in een brief van de Veiligheidsregio. ‘Daarnaast is ook de hygiĆ«ne een aandachtspunt voor de IND, waardoor asielzoekers ziektes krijgen.’

Ook is de sfeer binnen en buiten het terrein en in het dorp grimmig, waardoor er geregeld vechtpartijen ontstaan. Medewerkers van het COA, de beveiliging en inwoners van Ter Apel voelen zich onveilig en er is regelmatig politie-inzet nodig.

Musselkanaal tot Barnflair

Daardoor wordt er extra gecontroleerd in het gebied tussen Musselkanaal en Barnflair. De politie mag iedereen controleren op het feit of hij/zij woont of werkt in het gebied. Er kunnen bekeuringen uitgedeeld worden door ambtenaren van de politie.

De noodverordening geldt tot 1 oktober 09.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-