Direct naar de inhoud.

Youp (15) uit Borger ging zonder ouders op vakantie voor tv-programma op Zapp

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 12 sep 2022
  • tags:
Youp zal voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan F: Eigen foto

BORGER – Menig puber zou het graag willen; zonder ouders op vakantie. Voor Youp Alblas (15) uit Borger is die droom uitgekomen. Hij is uitgekozen om bij kinderzender Zapp mee te doen aan een televisieprogramma waar tieners voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan. Maandagavond is de eerste uitzending te zien.

‘Het was een hele ervaring’, zo begint Alblas zijn antwoord over hoe de opnames waren in het RTV1 programma 1 op Vrijdag. ‘Ik heb er onwijs van genoten en ik heb geen seconde spijt van mijn deelname.’

Vrienden voor het leven

Het was voor de tiener uit Borger spannend of het wel leuk zou gaan worden. ‘Op het vliegveld kregen we pas te zien met wie en waar we naar toe zouden gaan.’ Die spanning was al snel weg, want de klik met de andere jongeren was erg goed. ‘Ik heb er een stel nieuwe vrienden voor het leven bijgemaakt.’

(Tekst gaat verder onder video)

Youp tijdens het RTV1 programma ‘1 op Vrijdag’.

Irritaties

Met zes onbekende pubers op vakantie gaan kan ook irritaties opleveren, maar dat was niet het geval volgens de nieuwe realityster. ‘Je zit zonder ouderlijk toezicht in een grote villa met zes onbekende pubers, dus natuurlijk zijn er wel problemen of kleine ruzies, maar we konden er met elkaar over praten, waardoor iedereen in zijn of haar waarde werd gelaten.’

(Tekst gaat verder onder foto)

Youp (derde van rechts) en zijn reisgenoten in Gran Canaria F: Eigen foto

Twijfel bij ouders

Zonder ouders op vakantie als vijftienjarige klinkt voor een tiener fantastisch, maar voor ouders is dat toch even slikken. Zo waren de ouders van Alblas niet direct enthousiast. ‘Mijn ouders dachten in het begin wel iets van: Zonder ouders op vakantie naar een zonnige locatie, hoe zal dat aflopen? Maar de vakantie kwam dichterbij en mijn ouders werden ook enthousiaster.’

Zo weinig mogelijk regels

Als er geen ouderlijk toezicht is, moet je het met elkaar doen en dus ook zelf afspraken maken. ‘De crew mocht ons geen tips geven over hoe we het deden. We werden in die villa gelaten en moesten onszelf redden. We hadden allemaal het gevoel dat we voor het eerst zonder ouders op vakantie waren en dat we zo weinig mogelijk regels wilden. De enige regel die we hadden afgesproken was: heb respect voor elkaar.’

1 van de tiktokfilmpjes die de jongeren gemaakt hebben.

Coasteering

Tijdens de vakantie deden de reisgenoten ook allemaal avontuurlijke uitjes. Youp zijn favoriete activiteit was toch wel het coasteering. ‘Je maakt tijdens coasteering een route langs de kust en het is de bedoeling om van de ene naar de andere rots te springen, het water trotseren door middel van zwemmen, klimmen, ziplinen en abseilen. Aan het einde van de route voel je je zo onoverwinnelijk.’

Vervolg

De vijftienjarige inwoner uit Borger hoopt op een vervolg van de serie en is nog niet klaar met de spotlights van televisie. ‘Stiekem hoop ik op een winterserie met een reünie naar Tirol op skivakantie.’

De eerste aflevering van Zonder Ouders Op Vakantie is te zien vanaf maandag 12 september om 18.05 uur op NPO Zapp/NPO 3. Alle andere schooldagen is er ook een uitzending te zien op hetzelfde tijdstip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-